Uitgangspunten

Mensvriendelijkheid

Op de pagina ‘geschiedenis’ wordt verteld dat Kopshout een ‘mens- en milieuvriendelijke’ onderneming is. Met ‘mensvriendelijk’ doelen we zowel op onze arbeidsomstandigheden als op de houding ten opzichte van onze klanten.

Het bedrijf is zo georganiseerd dat de zeggenschap gelijkelijk verdeeld is over de vennoten. Een aantal algemene taken, zoals inkoop, verkoop, boekhouding, en het onderhoud van de machines, zijn verdeeld over de vennoten. Maar verder werkt iedere meubelmaker zelfstandig.

Het overleg met de klant over het ontwerp, de vervaardiging en de aflevering van een meubel worden door één meubelmaker gedaan. Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen omzet, die afhankelijk is van zijn eigen efficiëntie en het aantal uren dat hij werkt. Dit geeft hem veel vrijheid in de indeling van zijn werktijden. De verantwoordelijkheid voor alle aspecten van de totstandkoming van een meubel zorgen voor maximale betrokkenheid bij het leveren van een zo goed mogelijk eindresultaat. Als dan bij het afleveren van het meubel de klant ook tevreden is, is de voldoening voor de meubelmaker groot.

Uiteraard zijn wij ook vriendelijk voor onze klanten, maar niet alleen met het doel om iets te verkopen. Wij doen altijd ons best om mensen eerlijk voor te lichten over de kwaliteit, constructie en prijs van onze meubels. Zo noemen wij bijvoorbeeld van de verschillende afwerkmiddelen die een klant kan kiezen altijd naast de voordelen ook de nadelen. Ook zullen wij nooit concessies doen aan de constructieve kwaliteit van een meubel of de kwaliteit van de gebruikte materialen om het tegen een scherpere prijs te kunnen aanbieden. Kwaliteit heeft een prijs en dat kunnen wij uitleggen.

Milieuvriendelijkheid

Wij streven ernaar om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Dat betekent dat wij gebruik maken van Europees hardhout uit duurzaam beheerde bossen. Op deze manier dragen wij niet bij aan de vernietiging van tropische wouden en onnodige belasting van het milieu door het vervoer van grondstoffen over grote afstanden.

Hout is een natuurlijk materiaal, dat na gebruik de natuur niet belast. Wij gebruiken milieuvriendelijke afwerkingsmiddelen zoals als lijnzaadolie, bijenwas en plantaardige zeep.

Omdat de produktie van een meubel in handen is van één meubelmaker worden er weinig fouten gemaakt, waardoor onnodige verspilling van materialen voorkomen wordt.