Een fraaie en handige salontafel!

Een klant wil graag een wat hogere salontafel die een ruim oppervlak biedt. Het zou ook handig zijn als er wat kleine opbergruimten in zouden zitten. Wij stellen een ovale bladvorm voor, omdat dit ruimtelijk het beste uitkomt. Een centrale kolom draagt bij aan die ruimtelijkheid. Achter kleine roldeurtjes tussen de dubbele bladen kunnen enkele boeken e.d. opgeborgen worden.

De tafel wordt uitgevoerd in essen dat met zeep behandeld zal worden. De kolom wordt zwart gelakt. Deze keuze geeft een heldere opbouw.

De roldeurtjes maken we door drie stroken canvas op een vlak te lijmen. Later zagen we een en ander exact op maat.

Het is een precies werkje om de roldeurtjes achter de zijden te laten lopen zodat er visueel een vlakke buitenwand blijft bestaan.

Het fraaie eindresultaat kan een eigentijdse variant van een Art Deco-tafel genoemd worden. Het ontwerp voldoet goed aan de wensen van de klant, want het biedt veel gebruiksmogelijkheden terwijl het niet veel ruimte inneemt.