Kistje

Dit kistje is gemaakt uit een zeldzaam stuk kersenhout. Zowel in de kwartierse zijkanten als in de dosse deksel is een bijzondere ’tijgerstreep’ te zien, in vakjargon ‘moirĂ©’ genoemd.
Het kistje is afgewerkt met de eeuwenoude techniek van het politoeren. Politoerlak wordt gemaakt van de enige dierlijke harssoort, die afgescheiden wordt door een klein kevertje. Opgelost in alcohol wordt de politoerlak met een katoenen dot in vele ronddraaiende bewegingen (poli-toeren) aangebracht. Deze behandeling wordt tien tot vijftien keer herhaald.
Politoeren is een arbeidsintensieve methode en dus kostbaar. Maar de transparantie en glans van het eindresultaat is onovertroffen door synthetische lakken of enige andere afwerking. Het is alsof er een laagje glas over het hout ligt.

[Sassy_Social_Share]